Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z mąką krupczatką
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.
2. Formowanie ciastek: Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy kulki i spłaszczamy formując ciasteczka.
3. Do pieczenia: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25 minut.
5. Podanie: Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek, tak około 36 sztuk.
2. Formowanie ciastek: Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy kulki i spłaszczamy formując ciasteczka.
3. Do pieczenia: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25 minut.
5. Podanie: Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek, tak około 36 sztuk.
skuter5
Babeczka35
Polecam upiec :)