Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kruche ciasteczka z mąką krupczatką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kruche ciasteczka z dodatkiem mąki krupczatki i cukru waniliowego. Idealne na podwieczorek, poczęstunek. Polecam.

Kruche ciasteczka z mąką krupczatką

Składniki:

Kruche ciasteczka z mąką krupczatką

Ciasto:

  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru pudru
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 2 cukry waniliowe

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z mąką krupczatką
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.

2. Formowanie ciastek: Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy kulki i spłaszczamy formując ciasteczka.

3. Do pieczenia: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.

4. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25 minut.

5. Podanie: Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek, tak około 36 sztuk.