Sposób przygotowania:
Zwykłe kruche ciasteczka
Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodac żółtko i szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do schłodzenia do lodówki na ok 30-40 minut.
Potem ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm i wykrawać ciasteczka. Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 6-8 minut aż ciasteczka się przyrumienią, na funkcji termoobieg. Gotowe ciasteczka wystudzić, dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem.
Potem ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm i wykrawać ciasteczka. Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 6-8 minut aż ciasteczka się przyrumienią, na funkcji termoobieg. Gotowe ciasteczka wystudzić, dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem.