Sposób przygotowania:
Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie
Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.
Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części.
Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.
Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia.
Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.
Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut.
Smacznego ;)
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.
Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części.
Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.
Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia.
Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.
Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut.
Smacznego ;)
biedroneczki
lukrowanepierniczki