Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z suszoną śliwką
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Śliwki kroimy na małe kawałki. Dodajemy je do ciasta i wgniatamy.
2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczone studzimy.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 24 ciastka.
2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczone studzimy.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 24 ciastka.
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję :)
skuter5
Babeczka35
Dziękuję :) Polecam takie upiec :)