Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z dżemem
Składniki ciasta kruchego zagnieść na gładkie, jednolite ciasto.
Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
pyszalka
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Oczywiście ja mrożę jak mi zostaje.;)
BozenaMatuszczyk
No i tak też smakują.;)
haniakson
BozenaMatuszczyk
Tak ja jak mi zostaje to zamrażam i zawsze na coś wykorzystam.
Jak Ci zostanie trochę to możesz wykorzystać na jakieś kruche ciasteczka.;)
gusia1000