edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Pasta z jajek i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z ugotowanych jajek z dodatkiem rzodkiewki, awokado, posiekanego świeżego szczypiorku w sosie majenezowo - musztardowym.

Pasta z jajek i rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z jajek i rzodkiewki

 

  • 4 jajka
  • 1/2 awokado
  • 5 sztuk rzodkiewek
  • Świeży szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i rzodkiewki
1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę.

2. Rzodkiewki myjemy i kroimy drobno.

3. Połowę awokado kroimy w drobną kosteczkę.

4. Szczypiorek myjemy i siekamy drobno.

5. Składniki mieszamy i dodajemy majonez wraz z musztardą. Mieszamy dokładnie.

6. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.
Pasta z jajek i rzodkiewki
Jajka gotujemy na twardo i kroimy drobno
Pasta z jajek i rzodkiewki
Połówkę awokado kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z jajek i rzodkiewki
Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z jajek i rzodkiewki
Świeży szczypiorek siekamy w drobną kosteczkę