Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z jagodami
Z podaych składników na ciasto zagnieśc szybko ciasto i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu rozwałkować i rozłozyć w formie. Zapiec w pikarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Jagody przebrać i wypłukać. włożyć do garnka i zagotować. dodać bułkę tartą i wymieszać. Na podpieczone ciasto nałozyć warswę jagód. Z białek ubić sztywna pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki koskosowe i delikatnie wymieszać. Nałozyć na warstw jagodową.
Piec przez około pół godziny w 170 stopniach.
Jagody przebrać i wypłukać. włożyć do garnka i zagotować. dodać bułkę tartą i wymieszać. Na podpieczone ciasto nałozyć warswę jagód. Z białek ubić sztywna pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki koskosowe i delikatnie wymieszać. Nałozyć na warstw jagodową.
Piec przez około pół godziny w 170 stopniach.