Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami leśnymi
Jajka sparzyć, następnie białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać ze sobą i delikatnie dodać do ciasta.Dodać proszek do pieczenia. Blaszkę na dnie papierem wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do blaszki o wymiarach 25x35 cm. Piec w temperaturze około 180 stopni C przez około 40-50 minut.Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. W dalszej kolejności przygotować masę, w tym celu należy schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać "Śnieżki" i całość ubić na sztywną piankę, w dalszej kolejności dodać serki homogenizowane, zmiksowane jagody i rozrobione i schłodzone lekko galaretki. Gotowym kremem przełożyć biszkopt, przykryć drugim biszkoptem i na wierzch ciasta nałożyć cienką warstwę kremu. Wierzch ciasta udekorować jagodami i zalać tężejącą galaretką owocową.