Sposób przygotowania:
Rumowe donaty karnawałoweETAP 1:

Mąkę przesiewam, mieszam ze szczyptą soli, cukrami oraz suchymi drożdżami w misce łyżką, wlewam ciepłe mleko, dodaję jajka i wyrabiam ciasto drożdżowe/
Na sam koniec wlewam rum oraz płynne masło i ponownie wyrabiam.
ETAP 2:

Wierzch ciasta oprószam delikatnie mąką, przykrywam ręcznikiem i zostawiam w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
ETAP 3:

Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę, wałkuję na placek, literatką wycinam kółka, kieliszkiem dziurki w środku.
ETAP 4:

Rozgrzewam olej, smażę na złocisto z każdej strony.
ETAP 5:

Usmażone studzę na kratce, zimne lukruję i dekoruję posypką.
slodkokwasnakuchnia1
2milutka
Dziękuję ;)