Sposób przygotowania:
Sernik miodowy z cynamonem (pieczony)Spód:
Składniki na spód umieścić w misie malaksera i dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Całość wstawić do lodówki - na około 30 minut.
Masa serowa:
Ser zmiksować z jajkami, a następnie z cukrem, miodem i śmietanką.
Na końcu dodać mąkę z cynamonem. Masę należy mieszać jedynie do połączenia się składników, aby jej nie napowietrzać. Sernik nie opadnie. Całość przelać na schłodzony spód.
Pieczenie i studzenie:
Sernik piec przez 60-80 minut w temperaturze 170 stopni.
Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić i wymieszać z mleka oraz z masłem.
Polewę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią wierzch sernika.
Całość opcjonalnie posypać kawałkami orzeszków.
gusia1000