Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki nadziewane
Gotujemy budyń: 1,5 szklanki mleka gotujemy z dodatkiem 3 łyżek cukru oraz łyżeczką masła.W między czasie w 250 ml mleka rozrabiamy budyń i dolewamy do gotującego się mleka.Energicznie mieszamy.Odstawiamy do ostudzenia. Z 1 kg mąki, 4 jaj, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 4 łyżeczek śmietany.margaryny kasi oraz cukru i soli zagniatamy ciasto i odstawiamy na 20 minut do lodówki.Wałkujemy na koło i dzielimy na trójkąty. Każdy trójkąt w najszerszym miejscu ozdabiamy łyżeczką budyniu i 3-4 rodzynek lub łyżeczką gęstego dżemu jabłkowego.Zwijamy tworząc rogaliki.Kładziemy na posmarowaną blachę.Pieczemy 30-40 minut
justynak223
smakosz 1988
a jak się jajkiem jeszcze posmaruje :-) takie ładne kolorki nabierają.Niestety nie miałam