LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Kruchy przekładaniec z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybki przekładaniec z dżemem najlepszy

Kruchy przekładaniec z dżemem

Składniki:

Kruchy przekładaniec z dżemem

 

  • 3 szklanki maki
  • 25 Dag margaryny
  • 3 żółtka od jajka
  • 1/5 szklanki wody (zimnej)
  • 1 opak. cukru waniliowego
  • 30 dag dżemu (smak nie ma znaczenia)

Sposób przygotowania:

Kruchy przekładaniec z dżemem
Mąkę musimy posiekać z margaryną żółtkami i wodą i zrobić z tego ciasto i schować do lodówki na około 50 minut potem podzielić ciasto na 4 równe części i każdą z nich wałkować i położyć na dnie tortownicy i pieczemy w gorącym piekarniku do zrumienienia jak ostygnie to cienko posmarować z dżemem i poukładać jedno na drugie ciasto obciążyć (najlepiej deską do krojenia i zostawiamy tak do drugiego dnia

Tagi:

jajko jajka mak