Sposób przygotowania:
Krupnik Eli na kościach schabowychprzygotowanie wywaru
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Kość opłukać i włożyć do garnka.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe, cebulę. zalać wodą, posolić i gotować aż mięso na kości będzie miękkie. Kość wyjąć z wywaru i ostudzić.
przygotowanie zupy
Marchewki, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy cd
Odważyć 500 gram kaszy wiejskiej.
przygotowanie zupy cd
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy cd
Z ostudzonych kości obrać mięso i pokroić.
przygotowanie zupy cd
Koperek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie zupy cd
Do wrzącego wywaru dodać warzywa, kaszę, ziemniaki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Gotową zupę doprawić pieprzem, maggi do smaku i dodać koperek. Smacznego!
gusia1000