Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Tradycyjny krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty w wykonaniu, smaczny i pożywny krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami, gotowany na udku z kurczaka.

Tradycyjny krupnik Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tradycyjny krupnik

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny krupnik
Gotujemy wodę, wrzucamy umyte udko, solimy i dodajemy listek laurowy. Gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.

Dodajemy do wywaru dokładnie wypłukaną kaszę jęczmienną. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokrojone warzywa.

Gotujemy około 20 minut. Doprawiamy zupę zupę pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. 
Tradycyjny krupnik
Gotujemy wodę, wrzucamy umyte udko, solimy i dodajemy listek laurowy
Tradycyjny krupnik
Dodajemy do wywaru wypłukaną kaszę jęczmienną
Tradycyjny krupnik
Warzywa obieramy i kroimy, dodajemy do wywaru

Tagi:

zupa warzywa