dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kruszon porzeczkowo-poziomkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Owocowy, babski drink. Idealny na spotkanie z koleżankami i małe gadu gadu o wszystkim i o niczym :)

Kruszon porzeczkowo-poziomkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruszon porzeczkowo-poziomkowy

 

  • 1 szkl lodu
  • 1/2 szkl porzeczki czerwonej
  • 1/3 szkl poziomek
  • skórka z cytryny
  • 1/3 szkl wina słodkiego
  • 1/2 szkl wody mineralnej
  • 1/4 szkl wódki
  • 2 łyż cukru

Sposób przygotowania:

Kruszon porzeczkowo-poziomkowy
Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy z nadmiaru wilgoci. Lód kruszymy i przekładamy do dzbanka. Na lodzie układamy owoce. Do cukru dodajemy dwie łyżki gorącej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Wystudzony syrop wlewamy do dzbanka. Następnie wlewamy wino, wodę i wódkę oraz dodajemy skórkę z cytryny. Przygotowany kruszon podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Kruszon porzeczkowo-poziomkowy
Owoce dokładnie oczyszczamy oraz płuczemy.
Kruszon porzeczkowo-poziomkowy
Lód, owoce i i alkohol przelewamy do dzbanka.

Tagi:

lody