Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Krwawe ośmiorniczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

szybkie i smaczne danie na śniadanie lub kolację - bardzo proste i w przygotowaniu

Krwawe ośmiorniczki

Składniki:

Krwawe ośmiorniczki

 

  • 6 cienkich parówek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • do smaku: sól, szczypta cukru
  • szczypiorek
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Krwawe ośmiorniczki
Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć na cztery krótsze kawałki. Każdy kawałeczek naciąć na końcach na krzyż. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć przez 2-3 min. aż końce się rozchylą. Następnie dodać cebulkę, posolić odrobinę i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dodać koncentrat i ketchup, doprawić szczyptą cukru. Można dodać ew. ulubione zioła. Podawać posypane szczypiork