Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszna surówka mojego Męża :)

Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą

Składniki:

Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą

 

  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 mała cebula
  • 5 dag gorgonzoli
  • 1,5 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą
Papryki dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę, dodajemy do papryki. Wlewamy ocet oraz olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę gorgonzolę i ponownie dokładnie mieszamy. Podajemy na kolację lub jako dodatek do obiadu.

Tagi:

papryka