dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Smażona brukselka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Błyskawiczny dodatek do obiadu. Smażona brukselka z papryką z dodatkiem czosnku i masła. Warzywa smażone "al dente" są chrupiące i pełne smaku.

Smażona brukselka z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona brukselka z papryką

 

Sposób przygotowania:

Smażona brukselka z papryką
Paprykę pokroiłam w paseczki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z łyżeczką oleju. Brukselkę pokroiłam w ćwiartki i dodałam do papryki. Dodałam 2 szczypty soli i smażyłam ok. 5 minut na średniej mocy palnika cały czas mieszając.

Gdy warzywa lekko się zrumieniły dodałam rozdrobniony i roztarty czosnek oraz łyżkę masła. Doprawiłam jeszcze odrobiną soli oraz pieprzem i smażyłam mieszając kolejne 5 minut.
Smażona brukselka z papryką
Smażona papryka jest chrupiąca i pełna smaku
Smażona brukselka z papryką
Ćwiartki brukselki z papryką i czosnkiem