Sposób przygotowania:
Kubeczek czekoladowy z gruszką
Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej.
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Jajka ubij z cukrem na puch. W misce wymieszać mąkę, sól i kakao, dodawać sypkie składniki i mleko do jajek z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać. Ciasto przelej do kokilek, ułoż gruszki, zapiekej ok. 25-30 min. w temp. 180st. C.
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Jajka ubij z cukrem na puch. W misce wymieszać mąkę, sól i kakao, dodawać sypkie składniki i mleko do jajek z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać. Ciasto przelej do kokilek, ułoż gruszki, zapiekej ok. 25-30 min. w temp. 180st. C.