evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Kukurydziana miruna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ryba jest smaczna i chrupiąca. Jeśli ktoś nie lubi kaszy kukurydzianej to może zastąpić ją mąką kukurydzianą.

Kukurydziana miruna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kukurydziana miruna

 

  • 350g miruny ze skórą (filet)
  • 1 szklanka kaszy kukurydzianej
  • 3 łyżki suszonej natki pietruszki
  • 1 surowe jako kurze
  • sok z połowy cytryny
  • fish masala,pieprz i sól morska świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania:

Kukurydziana miruna
Umyty, osuszony filet kroimy na porcje ( u mnie wyszło 6 ) Każdą porcję kropimy cytryną i przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami z obu stron. Kaszę kukurydzianą łączymy z natką i mieszamy. Każdy kawałek ryby moczymy w rozmąconym jajku, pózniej w kaszy i smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Kukurydziana miruna
tutaj na zdjęciu widzimy poszczególne etapy przygotowania