migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Miruna panierowana w orzechach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Miruna panierowana w orzechach włoskich

Miruna panierowana w orzechach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miruna panierowana w orzechach

 

 

Sposób przygotowania:

Miruna panierowana w orzechach
Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąke wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami https://gotujmy.pl/surowka-marchewkowo-jablkowa-z-morelami,przepisy-surowki-przepis,207158.html
Miruna panierowana w orzechach
Etap 1 Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską.
Miruna panierowana w orzechach
Etap 2 Mąke wymieszać z tartymi orzechami.
Miruna panierowana w orzechach
Etap 3 Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce.
Miruna panierowana w orzechach
Etap 4 Smażyć na oleju ze wszystkich stron.

Tagi:

jajko tarta jajka