graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

kukurydziana zupa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupę podaje z grzankami lub chlebem

kukurydziana zupa 4

Składniki:

kukurydziana zupa 4

 

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki maki do zasmażki
  • 1 kostka rosołowa

 

 

Sposób przygotowania:

kukurydziana zupa 4
olej rozgrzać na patelni podsmażyć pokrojona w kostkę cebulę następnie do podsmażonej cebuli dodać mięso z sola i pieprzem i razem wszystko podsmażyć,w garnku zagotować 1 litr wody dodać do gotującej kostkę rosołową,następnie wrzucić podsmażone mięso z cebulką,gotować razem przez 30 minut ,kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do gotującej się zupy i razem jeszcze pogotować przez 10 minut,na koniec dodać koncentrat pomidorowy na patelni podsmażyć mąkę z 3 łyżkami oleju i wrzucić do zupy pogotować jeszcze prze 5 minut i gotowe ,zupę podawać gorącą