Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kuleczki maślano-krówkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kuleczki są pyszne, rozpływające się w ustach i niezwykle proste w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie.

Kuleczki maślano-krówkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kuleczki maślano-krówkowe

25 sztuk:

  • (do 25 sztuk)
  • 200 g masy krówkowej (gotowej z puszki)
  • 50 g masła
  • 220 g herbatników maślanych

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kuleczki maślano-krówkowe

Masa:

Kuleczki maślano-krówkowe
Schłodzina masa mniej lepi się do dłoni.

Masło zmiksować z masą krówkową, a następnie wymieszać z pokruszonymi ciastkami.

Całość schłodzić w lodówce przez około 20 minut.

Kuleczki:

Kuleczki maślano-krówkowe
Kuleczki powinny być mniejsze od orzecha włoskiego.

Z masy uformować kuleczki o wielkości mniejszej niż orzech włoski.

Kuleczki kolejno obtoczyć w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach.

Chłodzenie:

Kuleczki maślano-krówkowe
Kuleczki powinny być przechowywane w lodówce.

Gotowe kuleczki schłodzić i przechowywać w lodówce.