Sposób przygotowania:
Kuleczki bakaliowe
Sposób wykonania; Kawałki połamanych suchych różnorodnych ciastek zwinąć w papier i wałkiem rozgnieść na miał, grysik.
Powstały grysik dokładnie wymieszać z rozpuszczoną polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną dodając do masy różne bakalie, kawałki orzechów włoskich, łyżkę konfitury śliwkowej.
Wszystko razem wymieszać, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze albo większe jak ja to zrobiłam.
Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych wymieszanych z kakao. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Czas przygotowania 30 min + chłodzenie w lodówce.
Powstały grysik dokładnie wymieszać z rozpuszczoną polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną dodając do masy różne bakalie, kawałki orzechów włoskich, łyżkę konfitury śliwkowej.
Wszystko razem wymieszać, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze albo większe jak ja to zrobiłam.
Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych wymieszanych z kakao. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Czas przygotowania 30 min + chłodzenie w lodówce.
gusia1000