Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ciasteczka krówkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Słodziutkie małe ciasteczka o smaku krówek, kruche i szybko znikające ;) Polecam na przyjęcie dla dzieci.

Ciasteczka krówkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka krówkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka krówkowe
Miękkie masło i masę krówkową w temperaturze pokojowej wrzucić do miski. Utrzeć razem na jednolitą masę.

Dodać mąkę pszenną i zmiksować. Na koniec wsypać pokrojoną w kosteczkę białą czekoladę (lub inne dodatki) i wymieszać.

W dłoniach formować niewielkie kuleczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem i spłaszczyć.

Piec około 12 minut w 180 stopniach. 


Ciasteczka krówkowe
miękkie masło i masę krówkową ucieramy razem
Ciasteczka krówkowe
dodajemy mąkę pszenną i miksujemy na jednolitą masę
Ciasteczka krówkowe
czekoladę pokroić w kostkę, wrzucić do masy i wymieszać
Ciasteczka krówkowe
uformowane ciasteczka kłaść na blasze i upiec