Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kuleczki z wątróbki i kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kuleczki z wątróbki i kaszy manny podawać z rosołem lub zupą

Kuleczki z wątróbki i kaszy manny

Składniki:

Kuleczki z wątróbki i kaszy manny

 

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki z wątróbki i kaszy manny
Do rondelka wlać 400 ml wrzącej wody, dodać szczyptę soli, wsypać kaszę mannę i ugotować, przestudzić. Wątróbkę oczyścić, pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Połączyć z ostudzoną kaszą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w mące i wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię.