Sposób przygotowania:
kulki herbatnikowe
herbatniki kruszymy na drobno . Dodajemy do rozdrobnionych herbatników wiórki kokosowe, rodzynki. dzielimy czekoladę na pół. jedną połowę czekolady krowimy w drobniutkie kawałeczki i wrzucamy do mieszanki herbatnikowej. ( jak się ma jakieś ciastka (ktorych juz nie jemy :D ) tez mozna pokruszyc , pokroic drobno i dodać. Ja jeszcze do tego daje walefki waniliowe :)
Margarynę rozpuszczamy z czekoladą.Dodajemy 3-4 łyżki mleka , łyżkę czubatą kakao i dokladnie mieszamy wszystko.
Jak już się dobrze rozpuści dodajemy to do naszej mieszanki herbatnikowej (cieple) i dokładnie wszystko mieszamy ze sobą.
Jeszcze ciepłe formujemy w ksztalt kulek. Optaczamy każdą kulkę w wiórkach kokosowych albo mozemy tez polac polewą czekoladową i dopiero wtedy posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi.
Margarynę rozpuszczamy z czekoladą.Dodajemy 3-4 łyżki mleka , łyżkę czubatą kakao i dokladnie mieszamy wszystko.
Jak już się dobrze rozpuści dodajemy to do naszej mieszanki herbatnikowej (cieple) i dokładnie wszystko mieszamy ze sobą.
Jeszcze ciepłe formujemy w ksztalt kulek. Optaczamy każdą kulkę w wiórkach kokosowych albo mozemy tez polac polewą czekoladową i dopiero wtedy posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi.