Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Amarantus ekspandowany w połączeniu z jabłkiem i chałwą okazał się całkiem smaczną przekąską, którą chętnie zajadały się dzieci.

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem

Składniki:

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem

 

Sposób przygotowania:

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobne kawałki.

Zalewamy sokiem pomarańczowym i podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż utworzą mus.

Do ciepłych jabłek dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie razem mieszamy. Studzimy.

Masę łączymy z amarantusem ekspandowanym, formujemy kuleczki i podajemy.  

Tagi:

deser owoce