djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kulki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja rodzina je uwielbia. Błyskawicznie znikają ze stołu.

Kulki kakaowe

Składniki:

Kulki kakaowe

 

  • 1 margaryna (w temperaturze pokojowej) ,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 1 żółtko,
  • ( rodzynki, orzechy,migdały_ według uznania
  • 2,5 paczki herbatniki,
  • 3-4 płaskie łyżki kakao
  • wiórki kokosowe (ok. 80 g)

Sposób przygotowania:

Kulki kakaowe
Cukier puder, cukier wanilinowy, żółtko, kakao i margarynę ucieramy na gładką masę. Do masy wrzucamy pokruszone na drobne kawałki herbatniki, rodzynki, orzechy i migdały. Z masy formujemy kulki ( u mnie o średnicy ok 3 cm ) i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.