Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

kulki mięsne do zup i sosów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

świetny dodatek do zup i sosów, Wasze dzieci je pokochają

kulki mięsne do zup i sosów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

kulki mięsne do zup i sosów

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jajka,
  • bułka tarta (ile zabierze),
  • przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól lub vegeta, koperek, maggi.

 

Sposób przygotowania:

kulki mięsne do zup i sosów
Mięso, jajka, bułkę tartą i przyprawy dokładnie mieszamy (masę wyrabiamy jak na kotlety mielone), powinna wyjść zwarta masa, z której formujemy małe kuleczki (mniej więcej wielkości orzechów włoskich). układamy na talerzu wysypanym bułką tartą, żeby się nie poprzyklejały

Gotowe kulki gotujemy w osolonym wrzątku, wyjmujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. (wychodzi ich sporo więc część można zamrozić).
kulki mięsne do zup i sosów
z masy mięsnej formujemy kuleczki wielkości orzechów włoskich
kulki mięsne do zup i sosów
kulki gotujemy w osolonym wrzątku, wyjmujeny 2-3 minuty od wypłynięcia