Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kulki serowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniała przekąska dla fanów serów!

Kulki serowe

Składniki:

Kulki serowe

 

  • 25 dag.sera żółtego,
  • 5 dag.rokpola,
  • 10dag.serka fromage,10dag.serka koziego,
  • 2łyżki mielonej słodkiej papryki,
  • 2łyżki mielonych orzechów włoskich,
  • po 2łyżki siekanego koperku,szczypiorku i natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Kulki serowe
Sery przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa i dokładnie wymieszać(jeżeli masa jest za rzadka schłodzić ją w lodówce).Z masy serowej formować niewielkie kulki.Do trzech pojemniczków wsypać oddzielnie paprykę,orzechy i wymieszaną zieleninę.Kulki podzielic na trzy części i jedną część obtaczać w papryce,grugą w orzechach,a trzecią w posiekanej zieleninie.