Sposób przygotowania:
Kurczak curry
Oczyścić piersi z kurczaka ze skóry i kości.
1. Grillować na słabym żarze ok 15 min, przewracając mięso co 5 minut.
2. Rozpuścić sól w ciepłej wodzie i smarować roztworem kurczaka podczas grillowania przez kolejne 25 min (smarujemy tę stronę, na którą zaraz przewrócimy mięso).
3. Połączyć rozpuszczone masło z sokiem z cytryny, curry i pieprzem. Od tej pory, nie smarujemy już mięsa roztworem soli, ale przyrządzoną miksturą. Grillujemy mięso kolejne 15 minut, smarując je mieszaniną masła i przypraw.
1. Grillować na słabym żarze ok 15 min, przewracając mięso co 5 minut.
2. Rozpuścić sól w ciepłej wodzie i smarować roztworem kurczaka podczas grillowania przez kolejne 25 min (smarujemy tę stronę, na którą zaraz przewrócimy mięso).
3. Połączyć rozpuszczone masło z sokiem z cytryny, curry i pieprzem. Od tej pory, nie smarujemy już mięsa roztworem soli, ale przyrządzoną miksturą. Grillujemy mięso kolejne 15 minut, smarując je mieszaniną masła i przypraw.