Sposób przygotowania:
Kurczak Gong Bao
Kurczaka kroimy w cienkie plastry wzdłuż włókien , przyprawiamy sambalem, solą vegeta. Odstawiamy na ok godziny. Grzyby mun moczymy w zimnej wodzie. Wyrośnięte grzyby rwiemy na kawałki, kapustę pekińską kroimy na kawałki ok cm , cebulę kroimy w grube piórka, pieczarki kroimy na duże ok cm kawałki. Czosnek kroimy w kostkę i mieszamy z olejem.Na patelni lub też woku rozgrzewamy olej z czosnkiem uważając żeby ten się nie spalił, wrzucamy kurczaka aż się podsmaży, dodajemy przyprawy razem z sambalem i sosem ostrygowym. Podsmażamy jeszcze chwilę.,dorzucamy pędy bambusa, pekińską, grzyby,cebulę, fasolkę i orzechy i smażymy aż warzywa będą połtwarde (chińczycy jedzą takie właśnie warzywa). Gdy miękkość będzie odpowiednia dorzucamy pieczarki i podsmażamy jeszcze chwilę dodajemy około 2 łyżek sosu sojowego i zalewamy bulionem tak żeby był delikatny sosik. Na koniec przyprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką ziemniaczaną z wodą. Trzeba uważać żeby dokładnie rozprowadzić zawiesinę z wodą. Najlepiej smakuje z ryżem na sypko.