beati

beati

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kurczak po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawę można jeść z ryżem

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

Kurczak po meksykańsku

 

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 3 łyżlki oleju
  • 2 duże czerwone papryki, 1 zółta papryka
  • garść ugotowanej zielonej fasolki
  • pół puszki czerwonej fasoli, i pół puszki kukurydzy konserwowej
  • gęsty sos pomidorowy
  • przyprawa do kurczaka, sól pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak po meksykańsku
Kroimy filety na cienkie paseczki , wrzucamy do oleju wymieszanego z przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na patelni. W rondelku na oleju obsmażamy pokrojoną w cienki paseczki paprykę, gdy zostanie zrumieniona dodajemy wody i dusimy. Następnie dodajemy fasolkę zieloną i czerwoną, i kukurydzę. Dusic ok 20 min, dodać obsmażone filety, wlać sos pomidorowy i przyprawić solą i pieprzem.