Sposób przygotowania:
Kurczak w białym sosie z warzywami
Na mięsie i marchewce gotujemy bulion. Ugotowane mięso oddzielamy od kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Na patelni podsmażamy pokrojony por z cebulą. Dodajemy rozdrobnionego kurczaka i pokrojoną w plasterki marchewkę, podlewamy szklanką bulionu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz i dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Dodajemy jogurt naturalny i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość doprawiamy odrobiną cukru.
Ponownie dusimy ok 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą jaglaną.
SMACZNEGO!
Na patelni podsmażamy pokrojony por z cebulą. Dodajemy rozdrobnionego kurczaka i pokrojoną w plasterki marchewkę, podlewamy szklanką bulionu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz i dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Dodajemy jogurt naturalny i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość doprawiamy odrobiną cukru.
Ponownie dusimy ok 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą jaglaną.
SMACZNEGO!