Sposób przygotowania:
Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem
Zmiksować na krem seler i pietruszkę z rosołem. Dodać tarty imbir lub chrzan i śmietankę. Doprawić do smaku solą i cukrem. Sos podawać do gotowanego mięsa z kurczaka , pulpetów. * Doskonały jest podobny sos do ryb gotowanych na parze bazując na wywarze zebranym w dolnym garnku wywarze i ugotowanych obok ryby kawałku selera i pietruszki.
![Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-z-bialych-warzyw-z-imbirem-lub-chrzanem-253224.jpg)
![Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-z-bialych-warzyw-z-imbirem-lub-chrzanem-253225.jpg)
![Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-z-bialych-warzyw-z-imbirem-lub-chrzanem-253226.jpg)
![Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem Sos z białych warzyw z imbirem lub chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-z-bialych-warzyw-z-imbirem-lub-chrzanem-253227.jpg)