zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Pieczone pałki z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Pyszne palki z kurczaka idealne na zbliżające się Święta. Sekretem smaku jest marynata z remulady duńskiej, ketchupu i innych przypraw.

Pieczone pałki z kurczaka

Składniki:

Pieczone pałki z kurczaka

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • marynata :
  • 4 łyżki remulady duńskiej
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Pieczone pałki z kurczaka
Pałki umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i za pomocą na przykład silikonowego pędzla posmarować dokładnie każdą pałkę.

Ułożyć je na blasze do pieczenia, zabezpieczyć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Potem zdjąć folię i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 - 60 minut.

Podawać na gorąco.