Sposób przygotowania:
Biały gulasz z kurczaka z warzywami
Udka z kurczaka możemy także użyć podudzia myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Warzywa marchewkę , seler, pietruszkę obieramy i kroimy w julienne możemy także użyć gotowej zamrożonej włoszczyzny . W garneczku rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojone warzywa , mieszamy po chwili dodajemy zielony groszek mrożony. Jeszcze chwilę smażymy , solimy solą morską do smaku. Podlewamy białym winem i je redukujemy. Ugotowane udka obieramy , mięsko kroimy w kawałki i dodajemy do podsmażonych warzyw. Chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy zasmażkę i zalewamy śmietaną 30 procentową. Zagotowujemy. Na koniec doprawiamy pieprzem jeżeli trzeba to solą .