Sposób przygotowania:
Klops z mięsa mielonego z jajkiem i szpinakiem
Jajka (5 sztuk) gotujemy an twardo.
Szpinak podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 10 minutach dodajemy fetę. Smażymy jeszcze przez ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do mięsa. Dokładamy 2 surowe jajka, tartą bułkę i estragon. Wyrabiamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Keksówkę wykładamy papierem. Układamy 1/3 mięsa. Przykrywamy połową szpinaku. Układamy ugotowane jajka. Przykrywamy resztą szpinaku. Przykrywamy resztą mięsa.
Pieczemy przez 1,45 h w 180 stopniach C.
Szpinak podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 10 minutach dodajemy fetę. Smażymy jeszcze przez ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do mięsa. Dokładamy 2 surowe jajka, tartą bułkę i estragon. Wyrabiamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Keksówkę wykładamy papierem. Układamy 1/3 mięsa. Przykrywamy połową szpinaku. Układamy ugotowane jajka. Przykrywamy resztą szpinaku. Przykrywamy resztą mięsa.
Pieczemy przez 1,45 h w 180 stopniach C.
skuter5