Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kurczak z cytrynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sok i skórkę z cytryny wymieszać z miodem doprawić do smaku solą i pieprzem - marynata powinna być pikantna ! Filety lekko

Kurczak z cytrynką

Składniki:

Kurczak z cytrynką

 

  • 75 dag filetów z piersi kurczaka
  • sok i otarta skórka cytryny
  • 2-3 łyżki płynnego miodu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak z cytrynką
Sok i skórkę z cytryny wymieszać z miodem doprawić do smaku solą i pieprzem - marynata powinna być pikantna ! Filety lekko rozbić i włożyć do marynaty na 3-4 godziny. w tym czasie obracając kilkakrotnie. Mięso wyjąć z marynaty lekko osączyć , upiec na ruszcie , kilkakrotnie obracając i za każdym razem smarując marynatą. Pycha! Polecam
Smacznego!