Sposób przygotowania:
Kurczak z patelni grill
Przyprawę do kurczaka całe opakowanie wsypać do miski, wlać olej rzepakowy dobrze wymieszać, do marynaty włożyć udka kurczaka duże przecięte na dwie części: podudzie i pałka, mięso dokładnie natrzeć i schować do lodówki na cała noc.
Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje kurczaka, zrumienić z każdej strony, potem pod pokrywką grillować na średnim ogniu do miękkości mięsa, potem na dużym ogniu bez pokrywki grillować z 3 minuty z każdej strony.
Sos sałatkowy czosnkowy, cukier, ocet, pieprz mielony wymieszać z jogurtem, wsypać starte na grubszych oczkach tarki obrane ogórki.
Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje kurczaka, zrumienić z każdej strony, potem pod pokrywką grillować na średnim ogniu do miękkości mięsa, potem na dużym ogniu bez pokrywki grillować z 3 minuty z każdej strony.
Sos sałatkowy czosnkowy, cukier, ocet, pieprz mielony wymieszać z jogurtem, wsypać starte na grubszych oczkach tarki obrane ogórki.