Sposób przygotowania:
Udo z kurczaka z grilla
Uda z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć.
Marynata;
Składniki na marynatę dokładnie wymieszać.
Uda z kurczaka włożyć do marynaty wymieszać ponownie i zostawić na 2 -3 godziny.
Następnie ułożyć zamarynowane uda na tacce do grilla i grillować na rozgrzanym grillu do miekkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając pozostałą marynatą.
Podawać do grillowanych lub pieczonych ziemniaczków i surówek.
Marynata;
Składniki na marynatę dokładnie wymieszać.
Uda z kurczaka włożyć do marynaty wymieszać ponownie i zostawić na 2 -3 godziny.
Następnie ułożyć zamarynowane uda na tacce do grilla i grillować na rozgrzanym grillu do miekkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając pozostałą marynatą.
Podawać do grillowanych lub pieczonych ziemniaczków i surówek.
gusia1000