Sposób przygotowania:
Kurczak z trawą cytrynową
Kurczaka kroimy w paski. Trawę cytrynową obieramy z twardej, zewnętrznej części i kroimy w plasterki biało- fioletowy środek. Kurczaka mieszamy z trawą i olejem sezamowym. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy zamarynowane mięso, dorzucamy cebulę pokrojoną w pióra i marchewkę pokrojoną w słupki. Smażymy ciągle mieszając przez 3 minuty i dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Dodajemy orzechy sos rybny i sos sojowy i całość smażmy mieszając od czasu do czasu przez jakieś 10 minut. Doprawiamy cukrem i ewentualnie odrobiną soli i pieprzu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.