Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami i makaronemETAP 1:
Pierś z kurczaka, umyć, osuszyć, drobno pokroić i wymieszać z przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurczaka. Chwilę podsmażyć żeby się zrumienił.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do kurczaka. Na patelnię przecisnąć 2 ząbki czosnku, wymieszać dokładnie i smażyć kilka minut. Następnie dodać na patelnię mrożone warzywa.
Patelnię przykryć i smażyć aż warzywa zrobią się miękkie. Wszystko puści sporo płynu, więc gdy warzywa zmiękną odkryć patelnię i smażyć aż cały płyn odparuje.
Doprawić kurczaka i warzywa sosem teriyaki, solą i papryką w proszku. W międzyczasie przygotować zupkę chińską według przepisu na opakowaniu.
Gdy makaron napęcznieje, odcedzić go od zupy i dodać na patelnię do kurczaka i warzyw.
Smażyć jeszcze 2 - 3 minuty aż makaron się trochę przyrumienia a następnie wyłożyć na talerze.