Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i brokułami
1) Brokuła dzielimy na różyczki i myjemy pod bieżącą wodą.
2) Brokuła wrzucamy do osolonej wody i gotujemy do miękkości.
3) Ugotowanego brokuła wyciągamy do naczynia.
4) W wodzie po brokule gotujemy makaron.
5) Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do miski.
6) Mięso z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię.
7) Następnie przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką i pieprzem ognistym.
8) Następnie usmażone mięso przerzucamy na ręcznik papierowy, a na patelnię wrzucamy szpinak.
9) Do szpinaku wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy.
10) Następnie dodajemy różyczki brokuła, mieszamy i wrzucamy usmażone mięso.
11) Kiedy wszystko razem wymieszamy, dodajemy śmietanę, mieszamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
12) Po 2 minutach ściągamy z ognia i podajemy.
2) Brokuła wrzucamy do osolonej wody i gotujemy do miękkości.
3) Ugotowanego brokuła wyciągamy do naczynia.
4) W wodzie po brokule gotujemy makaron.
5) Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do miski.
6) Mięso z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię.
7) Następnie przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką i pieprzem ognistym.
8) Następnie usmażone mięso przerzucamy na ręcznik papierowy, a na patelnię wrzucamy szpinak.
9) Do szpinaku wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy.
10) Następnie dodajemy różyczki brokuła, mieszamy i wrzucamy usmażone mięso.
11) Kiedy wszystko razem wymieszamy, dodajemy śmietanę, mieszamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
12) Po 2 minutach ściągamy z ognia i podajemy.