Sposób przygotowania:
Kurze piersi wędzone w woku
1. Składniki marynaty zalać gorącą wodą, dokładnie rozmieszać; 2. Do wystudzonej marynaty włożyć piersi kurczaka i całość odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Można w marynacie trzymać dużej; 3. Dno woka wyłożyć folią aluminiową, na nią wysypać 2-3 łyżki herbaty, inne dodatki (zrębki, łupiny orzechów itp), połozyć ruszt, na ruszcie ułożyć mięso do wędzenia i całość przykryć dużą, wysoką miską lub oryginalną pokrywą do woka. 4. Zapalić pod wokiem średni ogień, kiedy powstanie dym zmniejszyć do małego. Po pół godzinie zgasić gaz, chwilę odczekać i przełożyć mieso do ostygnięcia.
evita0007
Amazingfreak
Hmmm....Ciekawe...Przepis przeskanowany z książki kucharskiej, którą mama stworzyła...:)
Zauważyłem ten przepis, pomyślałem, że ciekawy i tyle :)