Sposób przygotowania:
Papryka Eli z mięsem i ryżemprzygotowanie składników
Ryż ugotować na sypko. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Przygotować przecier pomidorowy.
przygotowanie składników cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i podsmażyć. Do mięsa dodać cebulę, słodką paprykę, przyprawę do mięs i czosnek granulowany. Całość usmażyć i ostudzić.
przygotowanie składników cd
Do miski włożyć mięso, ryż, przecier pomidorowy, sól, pieprz do smaku i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Papryki przekroić na połówki i usunąć nasiona zostawiając ogonki.
przygotowanie papryki cd
Do papryk nałożyć farsz mięsno - ryżowy.
przygotowanie papryki cd
Zetrzeć ser na tarle z małymi oczkami. Papryki posypać serem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 35 minut.
Smacznego!
skuter5
Czekoladka 2