kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kociołek warzywny z mięsem mielonym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie jednogarnkowe z mięsem mielonym i kolorowymi warzywami. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.

Kociołek warzywny z mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kociołek warzywny z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Kociołek warzywny z mięsem mielonym
Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy i wycieramy ręcznikiem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki.

Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i dodajemy mięso mielone i razem smażymy przez 5 minut. Wlewamy wodę dodajemy ziele angielskie i listek laurowy, gotujemy.

Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i kukurydzę dokładamy do garnka. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka. Cukinię kroimy na kawałki i wkładamy do garnka.

Pomidory sparzamy gotowaną wodą, przekładamy do zimnej wody i zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy na małe kawałki i dokładamy do garnka. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości warzyw.
Kociołek warzywny z mięsem mielonym
Obraną cebulę i czosnek kroimy na mniejsze części.
Kociołek warzywny z mięsem mielonym
Umyte i osuszone warzywa kroimy na mniejsze kawałki.
Kociołek warzywny z mięsem mielonym
Warzywa razem z mięsem mielonym gotujemy do miękkości.