Sposób przygotowania:
Kociołek warzywny z mięsem mielonym
Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy i wycieramy ręcznikiem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i dodajemy mięso mielone i razem smażymy przez 5 minut. Wlewamy wodę dodajemy ziele angielskie i listek laurowy, gotujemy.
Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i kukurydzę dokładamy do garnka. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka. Cukinię kroimy na kawałki i wkładamy do garnka.
Pomidory sparzamy gotowaną wodą, przekładamy do zimnej wody i zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy na małe kawałki i dokładamy do garnka. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości warzyw.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i dodajemy mięso mielone i razem smażymy przez 5 minut. Wlewamy wodę dodajemy ziele angielskie i listek laurowy, gotujemy.
Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i kukurydzę dokładamy do garnka. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka. Cukinię kroimy na kawałki i wkładamy do garnka.
Pomidory sparzamy gotowaną wodą, przekładamy do zimnej wody i zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy na małe kawałki i dokładamy do garnka. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości warzyw.
lukrowanepierniczki
robaczek
kuchenny świat
Czekoladka 2