Sposób przygotowania:
Mięso mielone z grillaETAP 1:
Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki. Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Drugą obrać i pokroić w ósemki. Bułki namoczyć w mleku i jak zmiękną odcisnąć. Mięso zmielić z bulkami, cebulą surową i usmażoną. Do mięsa wbić jajka. Dodać wszystkie przyprawy, musztardę i majonez. Rękami wyrobić wszystko na jednolitą masę mięsną.
Z masy odrywać porcje mięsa i oblepiać nimi patyki do szaszłyków. Obtoczyć w mące. Można też najpierw uformować z mięsa cienki wałeczek, obtoczyć go w mące i dopiero nabić na patyk. Szaszłyki układać na gorącym grillu i grillować po kilka minut. Wykładać na talerz.
Podawać z ulubionymi dodatkami.