pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Lane kluski do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

świetny dodatek do zup szczególnie rosołu

Lane kluski do zupy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lane kluski do zupy

 

Sposób przygotowania:

Lane kluski do zupy
Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy, dodajemy mleko, mąkę i mieszamy wszystkie składniki. Ciasto powinno być dosyć gęste i zarazem lejące. Gdy będzie za gęste dodać wody, a gdy będzie za rzadkie dosypać trochę mąki. Do garnka wlać wodę, dodać sól, zagotować i na gotującą się wodę wylewać kluski cały czas mieszając. Kluski gotować około 5 min od wypłynięcia.
Lane kluski do zupy
Składniki na kluski łączymy w miseczce
Lane kluski do zupy
Wyrabiamy dość energicznie ciasto, które powinno byc gęste i lejące
Lane kluski do zupy
Z pomocą lejka ciasto wrzucamy na wrzątek
Lane kluski do zupy
Gotujemy około 5 minut od chiwli wypłynięcia

Tagi:

jajko jajka